פיזיקה

מקצוע הפיזיקה עוסק במגוון רחב של תופעות טבע ולכן מהווה את הבסיס לתחומי הטכנולוגיה וההנדסה השונים וכמובן גם למדעי הטבע האחרים. תלמידי הפיזיקה רוכשים הכרה והבנה של חוקי הפיזיקה. דגש מושם על חשיבה מדעית שיטתית ושאלת שאלות, תוך שימוש בשיטות מתמטיות מתאימות, בניסויי מעבדה מתקדמים, עיבוד נתונים ושימוש במכשור מדידה מתקדם.

תוכנית הלימודים:

בכיתות י -י"ב לומדים בבית ספרינו את הוראת פיזיקה במסגרת הכנה לבחינות הבגרות בהיקף של 5 יח"ל. התוכנית דורשת רמה גבוהה של לימודי מתמטיקה.

הבחינה במעבדה נערכת במתכונת של מעבדת חקר, התלמיד/ה נדרשים להתמודד עם מעבדה שלא התנסו בה קודם לכן. לימודי המעבדה משולבים בהוראה השוטפת, בהתאם לנושאים הנלמדים.

נושאי הלימוד:

התלמידים לומדים לימוד שיטתי ומסודר את נושא המכניקה: קינמטיקה – תאור התנועה: מושגי יסוד, מיקום, זמן, מהירות רגעית, תאוצה. האופי הוקטורי של התנועה. תנועות בטבע, תנועה מעגלית ותנועה בהשפעת כוח המשיכה. דינמיקה – הכוח ומדידתו וחוקי ניוטון, הכרת כוחות ככוח הקפיץ החיכוך והגרביטציה. חוקי שימור – חוקי שימור התנע וחוק שימור האנרגיה.

חשמל ומגנטיות – הכוח החשמלי וחוק קולון. השדה החשמלי: מהו וכיצד נחשבו. הפוטנציאל החשמלי ועבודה בשדה חשמלי. המעגל החשמלי – מעגלי זרם ישר, חוק אוהם, הספק במעגל החשמלי. קבלים: טעינתם, פריקתם וחיבורם במעגל חשמלי. מגנטיות – תופעות מגנטיות של זרם חשמלי, תנועה בשדה מגנטי, השראה עצמית.

קרינה וחומר – אופטיקה גאומטרית ופיסיקלית, מבנה האטום ופיסיקה מודרנית.

למי המגמה מתאימה? 

  • תלמידים ששובצו ללמוד מתמטיקה ברמה של 5 יח"ל או שובצו ל4 יח"ל כאשר הציון במתמטיקה שלהם בכיתה ט' היה 70  ומעלה בהקבצה א'
  • תלמידים שהציון שלהם בפיסיקה בכיתה ט' 81 ומעלה.
  • חוות דעת המורה המלמד.

דרכי ההיבחנות:

  • 30% מבחן פנימי הכוללים את הנושא: קרינה וחומר במהלך כיתה י' וכיתה י"ב.
  • 70% בחינה חיצונית הכוללת י"א בחינה במכניקה המהווה 30%, בחינה בחשמל מהווה 25% בכיתה י"ב ובחינת מעבדה בכיתה י"ב המהווה 15%.